söndag 26 april 2020

Permission

För att citera början av artikeln om permission på wikipedia: "Permission, permis, är en kortare ledighet från till exempel militärtjänst, från fängelsestraff eller från sluten psykiatrisk vård."

Sedan står det även att det kan gälla för betald ledighet från jobb, men i många fall kan jobbet kännas som fängelsestraff eller sluten psykiatrisk vård, utan att man får själva vården då.

Själv är jag delvis permitterad, så det är skönt med lite extra ledighet även om våra kunder klämmer in ungefär lika mycket jobb som vanligt. Det är fortfarande oklart hur länge permissionen kommer att vara, men jag skulle inte direkt bli ledsen om den varade för resten av året. Att få några procent mindre lön för att jobba mycket mindre känns riktigt bra, nu känns det som att man får valuta för skatten.

På längre sikt är det kanske inte så bra om vi jobbar mindre och drar in mindre pengar till företaget, det vore tråkigt om man skulle bli av med jobbet. På kort sikt däremot är det ju win-win för arbetstagarna och arbetsgivarna att arbetsgivarna betalar mindre och arbetstagarna slipper jobba lika mycket som vanligt. Det kommer ta emot att gå tillbaka på heltid igen när det sker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar