Om mig

Välkommen till min blogg om privatekonomi, minimalism och teknik.

Jag är runt 35, bor i Stockholm och jobbar i teknikbranschen. Jag får en del pengar över då jag aldrig har haft ett behov av massor av onödiga prylar eller tycker att det känns värt att bränna alltför mycket på krogen eller vad alla andra nu bränner sina pengar på. Jag gör av med lite mer pengar än en student och lever relativt billigt sett till genomsnittet av befolkningen.

Eftersom börsen bör ge högre avkastning än ett sparkonto över tid så har jag mina pengar där. Jag tycker även att det är kul att läsa på om vad olika företag sysslar med, då det ger en bra inblick över samhället.

I denna blogg skriver jag om privatekonomi, investeringar, och annat som jag får lust att skriva om.

Jag har inte som mål att gå i pension så tidigt jag kan, men jag skulle gärna bli ekonomiskt oberoende på sikt då jag har många saker jag skulle vilja göra om jag hade mer tid över.

Säg till om ni vill vara med på min blogglista, jag är gärna med på era.

8 kommentarer:

 1. Känner igen mig i din beskrivning. Ju mer saker desto mer brus. Man blir förvånad över hur mycket saker man lyckas samla på sig just äldre man blir. Själv så närmar jag mig 40 och försöker göra av mig med saker som jag inte använder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blocket är väldigt bra då andra som behöver ens saker bättre än en själv kan få bättre användning av dem och dessutom får man pengar på köpet.

   Radera
 2. Hej,

  Jag har nyligen startat sajten utdelningsjakt.se. Det hade verkligen varit kul om du hade velat länka till din från denna blogg :)

  Lycka till med investeringarna!

  /Axel

  SvaraRadera
 3. Hej, har precis lagt till dig i min blogglista. Skulle bli jätteglad om du ville göra detsamma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. oooooch adressen är http://10arsplanen.blogspot.com :)

   Radera
 4. Hej!

  Vi lägger gärna till dig på vår blogglista (aktiewiki.se/aktiebloggar) om du lägger till oss på din lista :-)

  Vänligen,
  Aktiewiki-teamet

  SvaraRadera
 5. Hej, Nu har jag lagt till dig i min blogglista. Du går gärna lägga till min, www.smartsnål.nu på din blogg

  SvaraRadera
 6. Hej Minimalistspararen,

  Min blogg är ganska ny och jag har inte kodat ihop en blogglista än (använder varesig blogger eller wordpress så kan tyvärr inte använda deras verktyg), men om du trots detta vill lägga till min blogg får du gärna göra det så klart. Adressen är https://www.valoroso.se och rss feeden ligger på https://www.valoroso.se/rss.xml

  Mvh,
  V

  SvaraRadera