söndag 29 september 2019

Klockrelaterade dumheter

Bloggkollegan Sparo skrev idag om att klockstölder ökar, och är undrande varför folk alls har armbandsur nuförtiden. Jag undrar också, men det verkar på något sätt ha att göra med att folk tycker att det är snyggt eller att de får högre status i samhället om de går runt med en dyr klocka.

Att gå omkring med en onödig pryl som inte fyller någon extra funktion då tiden ändå går att se i mobilen håller jag med om är dumheter.

En annan dumhet som finns är klockskakare, eller watch winder. Eftersom många armbandsklockor är självladdande, och mekaniskt skruvas upp genom att de rör sig när de sitter på användarens arm så uppstår ett problem för den som har många klockor och bara vill bära en på armen samtidigt. De andra som för tillfället inte bärs kommer ju att laddas ur, och en klockskakare löser detta problem genom att hela tiden hålla klockorna i rörelse. Fiffigt, va?

7 kommentarer:

 1. Varför går folk omkring med slips nuförtiden? Den fyller ju ingen som helst funktion. Men de tycker nog att det ser snyggt ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del arbetsgivare har slipstvång, så jag förstår att en del behöver gå runt med slips :)

   Radera
 2. Du kan väl samtidigt idiotförklara alla som äger en bil som kostar mer en Dacia Duster - den tar dig ju till A till B.

  En av de mer korkade blogginläggen jag läst...
  //Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag skulle skaffa en bil så skulle det bara vara för att ta mig från A till B, jag tycker att det är onödigt att betala för mycket för en bil. Eller handväska, eller andra saker som brukar kunna vara väldigt mycket dyrare än funktionen de tillför :) Vi är alla olika.

   Radera
  2. Att man vill ha ett armbandsur som är av bra kvalité till ett rimligt precis, är ok - men att slänga ut hundratusentalskronor på en pryl är så dumt så att klockorna stannar.

   Radera
 3. Eller varför inte idiotförklara alla personer som bor i lägenheter istället för husvagnar, Dom fyller ju samma funktion ?

  Så dumt att jag blir rädd,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husvagnar brukar vara lite mindre än lägenheter, så jag bor ändå hellre i lägenhet :)

   Radera