torsdag 31 december 2020

Ett dåligt år, men bra börsår!

2020 var inte direkt ett kul år. Det började med virus och osäkerhet och fortsatte och blev mer utdraget än man hade kunnat hoppas på.

Jag tröstar mig ändå med att det uppstod bra köplägen och att börsen gick helt okej! Uppgången var bra, men utdelningen var sådär. 3795 kr var allt jag fick i utdelning, strax över en tredjedel av förra årets utdelningar. Det är bara att hoppas att företagen börjar komma igång med bättre utdelningar igen nästa år!
 
Året blev också väldigt sparsamt då utelivet kostade klart mindre än vanligt. Mitt årsmål med 400.000 kr på börsen uppnåddes med råge, jag har nyss passerat 500.000 kr! Jag har tänkt sätta upp nya mål för nästa år de kommande dagarna. Antal inlägg på bloggen blev ganska lågt, så jag uppnådde inte mitt bloggmål, motivationen har varit ganska låg, bland annat på grund av pandemin.

 
Mina konton totalt gick helt okej. Planen är att börja köpa på mig lite mer amerikanska aktier i början av nästa år om dollarn fortsätter vara låg.

6 kommentarer:

 1. Grattis till milstolpen 500k! :-)
  Vi ligger rätt nära varandra både i kapital på börsen (knappt 450k för min del) och i blogginläggsfrekvens (i alla fall det senaste året).

  Gott nytt år!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Trevligt, jag får börja följa din blogg också!

   Radera
 2. Damn boy! 22% i år är riktigt bra!! Snöbollen har börjat rulla igång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att inte börja förvänta sig så bra varje år!

   Radera
 3. Klokt att sätta mål. Inspirerande att du slog ditt årsmål! Grattis!

  SvaraRadera