torsdag 2 maj 2019

Oscar Properties


Idag hade Oscar tydligen bolagsstämma. Ett bolag som jag är glad att jag gick ut ur i hyfsad tid, det känns inte direkt som att framtiden ser ljus ut för dem. Inte för att jag hade så mycket investerat i dem, men ändå tillräckligt för att det hade varit tråkigt om jag hade behållit tills nu. Det är ändå ett bolag jag lärt mig från, att se till att inte satsa på små obskyra bolag bara för att de råkar ha lite intressant arkitektur.

Om man säljer premiumbostäder på en marknad som gått upp under lång tid så kommer det till slut att bli svårt att hitta köpare. Min strategi har helt gått över till bolag som är mer stabila och har varit det ett tag, och inte på små nischbolag. Jag är nöjd om mina innehav går ungefär som index, men tycker att det är roligare med aktier och direkta utdelningar än indexfonder. Bloggen har jag bland annat till för att kunna läsa i efterhand vilka dumheter jag tidigare gjort.

2 kommentarer:

 1. Ja, misstag gör vi alla. Om vi lär oss av dem är ju dock värt något.

  Även jag tycker det är roligare med aktier, men inser rent "akademiskt" att jag borde ha mer i breda fonder, eftersom jag inte är ett aktieorakel (en insikt jag kom fram till efter ärlig analys av x års investerande i diverse olika aktier med blandad framgång).

  Kämpa på!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och att bara köpa aktier i investmentbolag är ungefär som att ha fonder tycker jag, även om min portfölj nog skulle gå bättre med den strategin.

   Radera