lördag 4 januari 2020

Nytt år, svårt att slå förra

Det är svårt att inte vara nöjd med börsens utveckling förra året. Mitt huvudkonto gick upp nästan 35%, jag har även min tjänstepension, ett utlandskonto samt några småkonton som jag inte tar med i grafen nedan då de inte har något representativt index.

För övrigt har jag tidigare räknat in tjänstepension i mina tillgångar vilket jag har tänkt sluta med för att få bättre överblick över vad jag faktiskt sparat på egen hand. Jag nådde inte riktigt målen 2019 pga omändring i portföljen och lite mer av mina tillgångar utanför börsen. Mina mål för 2020 kommer att se lite annorlunda ut, jag är dock inte helt klar med att sätta upp dem än.

Mina huvudportfölj gick förra året ungefär som index och de andra kontona gick också ungefär som huvudkontot, men eftersom de innehåller lite utomlands finns inget bra index för en graf.

Under 2019 har jag bytt ut lite i portföljerna, lite mer fokus på att ha fler utländska innehav samt mer fokus på utdelningar vilket gjorde att bland annat Balder fick lämna. Jag hoppas på ett till lika bra år, men lite dippar skulle ändå öka mitt köpsug. Senaste tiden har jag byggt upp min buffert lite mer då jag eventuellt kommer att behöva lite kontanter till resor och eventuellt några andra saker relativt snart.

2019 gick helt okej

4 kommentarer:

  1. Håller med; 2019 blir ett svårt år att slå. Man får se det lite som att årets galna uppgång gav lite fallhöjd om börsen vänder.

    God fortsättning!

    Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

    SvaraRadera