fredag 17 april 2020

Äntligen fredag?

Nu i virustider känner jag inte direkt sug efter helg, den mesta delen av tiden spenderas ändå hemma och de flesta interaktioner med andra människor sker på distans.

Helger och vardagar flyter ihop och även om jag är utomhus lite mer på helger så känner jag inte att helger tillför alltför mycket i detta läge. Jag har lite småprojekt som jag får mer tid för än vanligt nu med mindre pendling och mer tid hemma, men annars längtar jag mest till en tid när man kan gå ut som vanligt.

Jag är ändå glad att jag har kvar jobbet, och det verkar inte vara direkt hotat men det går ju inte att veta. De som jobbar på hotell, restaurang eller i klädbranschen har det inte roligt nu. Och ännu värre för de som äger verksamheter inom områden som har riktiga problem.

Det känns knappt som att jag längre kan minnas tiden innan corona, då det gick att röra sig fritt i samhället och inte allt stod still. Vad är era bästa tips att göra nu i dessa tider för att slippa tänka på eländet?

4 kommentarer:

 1. Hej Minimalistspararen.

  Tyvärr får vi nog leva med detta virus ett tag framöver. När man jobbar i vården känns det som viruset kommer närmare för varje vecka. Fler misstänkta fall på flera arbetsplatser och även om vi använder skyddsutrustning är det inte det roligaste att riskera sitt eget liv för att hjälpa andra människor. Senaste igår hörde jag om en personal här i kommunen som nu ligger med respirator för att hon vårdat en av våra äldre. Jag hoppas denna smitta snart lugnar ner sig samt att inte alldeles för många fler dör av denna hemska sjukdom.

  Var försiktig och ta hand om dig.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vården känns väldigt stressigt att jobba i nu, men ni gör ett väldigt viktigt jobb så jag antar att det kommer att kännas bra i efterhand!

   Radera
 2. Hej Minimalisten.
  Vi får hoppas att detta blåser över och att allt återvänder till det vanliga, just nu verkar det lite science fiction allt som händer. Jag håller modet uppe genom att träna, det tycker jag är bästa medicinen mot allt. Då frigörs en massa bra ämnen i kroppen som gör att man mår bra och dessutom bidrar det mycket till ett starkt immunförsvar som alltid är bra att ha, inte minst i dessa tider.
  Kul med en ny blogg, vad tror du om att vi utbyter länkar? Jag har redan lagt till dig på min lista, så vill du göra det samma är det fritt fram:)

  Mvh / K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Visst, jag lägger till dig också! Ja, det gäller att hitta saker att göra nu när man knappt får/bör göra något som innefattar att vistas nära andra människor!

   Radera