söndag 28 januari 2018

Investeringsstrategi

För tillfället investerar jag bara i svenska bolag då jag känner att det är lättare att ha koll på bolag på hemmamarknaden. Någonstans måste man ju börja, men jag tror att jag kommer att satsa på fonder om jag börjar investera mer utomlands i framtiden.

Mitt mål är att hålla 80% av värdet i min portfölj jämt fördelade till aktier i runt 15 bolag varav minst 5 investmentbolag. Resterande 20% har jag ingen begränsning hur många bolag eller andel jag får ha, så dessa är för tillfället mest till för att experimentera eller för små poster i bolag jag vill bevaka. Att ha innehav i bolag är roligare än att bara ha på en bevakningslista. Detta gäller för 2018, jag ska försöka fokusera mitt innehav lite mer i och med att värdet på portföljen växer, men jag vill experimentera lite mer nu i början när det inte handlar om alltför mycket pengar.

Då jag inte har utdelningar som huvudmål så avstår jag för tillfället från preferensaktier, men det kan ändras i framtiden när jag har mer investerat i portföljen.
Min strategi är långsiktig och jag har som mål att bara sälja aktier i undantagsfall, om marknaden eller företaget har förändrats för mycket.

Mål för 2018:
Minst 333.333 kr i aktier. En tredjedel till aktiemiljonär alltså.
100 inlägg på bloggen. Vilket blir ungefär två i veckan.

2 kommentarer:

  1. Kul med en ny blogg inom favoritämnet :) Lägger till dig i listan över favoriter. Mvh Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Tar gärna emot feedback i allmänhet. Har inte haft någon blogg tidigare, men det är kul att skriva :)

      Radera