måndag 29 januari 2018

Mina utgifter

För att bygga en ekonomisk trygghet krävs såklart att ens utgifter är mindre än ens inkomster. Jag har under många år skrivit ner alla mina utgifter i excel. Varenda litet köp har jag skrivit ner då jag blir stressad av att inte ha koll över mina utgifter. Att behöva anteckna varje köp gör dessutom spenderandet lite jobbigare vilket också har hjälpt till att motverka för många småköp. För några år sedan gick jag över till att använda en app istället, men jag för in varje månads konsumtion i excel för att få bättre koll och översikt över vilka kategorier av köp jag bör dra ner på. De senaste tre åren ser mina månadsutgifter ut enligt följande:
Medelutgift: 12272 kr.
Medianutgift: 10292 kr.
Den största anledningen till att utgifterna inte varit lägre är att jag gillar att resa, och jag tycker inte att det är kul att snåla för mycket på resor. Det skulle kännas ganska ovärt att resa till intressanta platser utan att vilja spendera en del på den lokala maten och kulturen på platsen.

2 kommentarer:

  1. Jag rekommenderar MoneyManagerEX. Ett program jag använt sen 2009. Jag har samtliga transaktioner registrerade och jag kan se trender, ta ut SQL-rapporter. Det finns till PC, Android.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kollade upp det nu, det ser bra ut då jag gillar open source och att det finns för mac och linux som är operativsystemen jag använder mest :)

      Radera