torsdag 5 mars 2020

Optimering av kostnader

Snabbaste sättet för de flesta att bli ekonomiskt oberoende (vad det nu innebär) är att lära sig att skära ner på utgifter och att optimera alla kostnader för nödvändiga förbrukningsvaror till att bli så låga som möjligt. Att skaffa sig mer utbildning eller jobba sig uppåt är jobbigt, att skära ner och optimera utgifter för kostnader är enklare, bäst är att kombinera båda.

Personligen tycker jag mest att det är kul att hitta nya sätt att effektivisera min ekonomi och att hitta nya sätt att spara pengar på. Alla typer av standardutgifter, som tandkräm och toapapper gäller det att hitta bra erbjudanden och jämföra priser på. När ett bra pris dyker upp är det bra att bunkra.

Teoretiskt sett skulle man kunna börja samla löv att använda istället för toapapper, men jag föredrar att hitta bra priser istället. Över en livstid handlar alla nödvändiga kostnader om ganska mycket pengar, och om de sparade pengarna investeras handlar det om mycket mer pengar än om de bara skulle sparas på ett sparkonto.

Mitt bästa tips är egentligen att se till att alltid ha bra koll på vad varor bör kosta, och att ständigt jämföra och anteckna, för att ha koll när ett pris som ser bra ut dyker upp. Att skriva ner priser på alla vanliga förbrukningsvaror på en plats du alltid har tillgänglig är bra för att ha en referens när ett pris verkar billigare än vanligt. Om toapappret eller konserverna i din lokala butik reas ut är det bra att veta exakt vad de bör kosta, och att bunkra när priset är tillräckligt bra. Vad är era bästa tips för att se till att nödvändiga kostnader hålls nere?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar