lördag 29 februari 2020

Årets mest händelserika vecka?

Härlig vecka! Min portfölj har gått upp 20 procent senaste veckan!

Skämt åsido, senaste veckan har inte gått så bra för portföljen. Den har gått ungefär som index vilket är sådär. Börsveckan har i vilket fall varit händelserik och detta riskerar att bli ett förlorat år för världsekonomin.

Jag tror inte att börsen har överreagerat baserat på tillgänglig information. Ingen vet hur länge världens handel kommer att stå still, många stora mässor och evenemang har ställts in och så vidare.

Exempel är Mobile world congress i Barcelona som brukar ha runt 100.000 besökare. Bilmässan i Genève brukar ha runt 700.000 besökare. Detta år blir antalet 0. Det slår mot hela ekonomin, dels mot kringliggande hotell- och restaurangnäring och dels mot industrierna som brukar ha många produktlanseringar i samband med mässorna.

För de som inte är insatta i börsen och bara ser skräckrubrikerna i tidningarna kan börsen i lägen som detta mer framstå som avskräckande än intressant. Vi börsintresserade långsiktiga investerare ser bara rea på aktier, vem vet hur länge rean varar? 

Förmodligen kommer kommande rapportsäsong inte vara något vidare kul, och även efterföljande rapportsäsonger kommer att innehålla tråkig läsning. Vi som ser längre fram än så hoppas göra våra livs klipp i tider som dessa.

Ska man tro finanstidningarna så går världen under nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar