fredag 14 februari 2020

Kommer det några köplägen snart?

Det har ju helt klart gått uppåt på börsen senaste tiden. Både när vi ser tillbaka fem år respektive tjugo år. It-kraschen i början av 2000-talet samt finanskrisen några år senare ledde till många köplägen. 

Senaste året har det gått rejält uppåt och inga större sättningar. Trots coronaviruset som gör att Kina och många andra länder i Asien går på sparlåga så står börsen emot. Förr eller senare borde det ändå komma köplägen. Just nu har jag inte lust att börsshoppa för mycket trots att det sällan är en bra idé att försöka tajma marknaden.

Här kommer graferna för OMXSPI, utdelningar är alltså inte inräknade, men om man bara vill se när aktier är relativt billiga så kan detta index vara rimligt att kolla på.

5 år
20 år

2 kommentarer:

  1. På de mindre listorna finns fortfarande köplägen, anser jag - även om man får gräva mer än vanligt. På de större är det betydligt svårare, men SOBI exempelvis ser aptitligt ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant, tyvärr kan det vara lite svårare att hitta info och sätta sig in i bolag på de mindre listorna tycker jag. Men det kan nog vara värt att lägga lite tid på!

      Radera