torsdag 6 februari 2020

Utvärderingar på jobbet

Denna tid på året tycker tydligen arbetsgivarna att det är dags att utvärdera kollegor och få utvärderingar av kollegor. Det är något som min arbetsgivare börjat med i år, det känns rätt amerikanskt med utvärderingskultur, men det sprider sig som pesten även hit.

Det känns som att betyg mer hör till skolor än på arbetsplatser, det är vid sån här idioti som jag blir sugen på att bli ekonomiskt oberoende för att slippa utvärdera och bli utvärderad. Förmodligen lär recensionerna även påverka årets lönesamtal, vi får se hur det går med det.

Jag börjar bli riktigt less på att många arbetsgivare har ovetenskapliga personlighetstester när de anställer och baserar löner på recensioner från kollegor när man väl är anställd. Det känns som att man hela tiden måste tänka efter vad man säger på jobbet när man ständigt blir utvärderad.

4 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig när det gäller recensioner från kollegor och kollegor som säger en sak när man jobbar och en annan på personalmöten, föŕ att själva framstå i bättre dager.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, och jag förstår inte från arbetsgivarens sida vad de skulle tjäna på att alla går runt och känner sig recenserade hela tiden.

   Radera
 2. Konstig kultur det där, kan man verkligen lita på människors omdömen och motiv. Risken är att den som fjäskar mest och är fegast får bästa omdömet. Det man gör är att skapa en oärlighetskultur. Inte undra på att folk är så illamående i det här landet, det rotas för mycket i människors liv och relationer och för det mesta leder det ingenstans alls. Helt enkelt, det blir inte bättre.
  Glad över att jag slipper arbeta i grupp med folk jag inte har valt. Det är ett av det bästa med friheten./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår, jag känner att de flesta av mina kollegor är bra och hjälpsamma, men det är alltid tråkigt med utvärderingar man inte kan försvara sig mot.

   Radera