torsdag 13 februari 2020

Verktyg för digitala nomader

Det känns ibland ganska lockande att bli en digital nomad. Att ha ett jobb på distans och kunna förflytta sig till platser där det för tillfället är bra väder samt att få ha en omväxlande miljö att jobba och leva i.

Dessutom är många länder väldigt billiga att vara i, så om man kan få lön från ett land där lönerna är höga samtidigt som man är i ett billigt land så kan man gå på restauranger hela tiden.

Det gäller att ha tillgång till bra jobb som kan skötas på distans, samt vara på en plats i livet där man inte är bunden till en viss plats av en eller annan anledning. Hursom, https://nomadlist.com/ är en sida för digitala nomader, och den kan även vara bra för vanliga personer som vill hitta ett billigt resmål för semester eller för att ta tjänstledigt på ett tag.

Jag känner flera som har tagit tjänstledigt en eller ett par månader för att hänga på en billig plats, det kan både bli billigare än att stanna hemma, det enda man går miste om är utebliven lön. Om ens arbetsgivare inte gillar idén och man är sugen på att ha kvar sitt jobb så kan man alltid läsa någon distanskurs, då har arbetsgivaren inte någon rätt att säga nej till tjänstledighet, tack vare studieledighetslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar