måndag 21 maj 2018

Det finns gratisluncher

Då var helgen slut och kommande veckan ser jag fram emot då vädret ser ut att hålla i sig och det är löning/uppesittarkväll och så har jag lite andra trevliga planer. Bland annat middag med jobbet som jobbet bjuder på.

Bortsett från lön så finns det en del andra ekonomiska fördelar med jobb. Gratisluncher/frukostar och middagar ibland, mobil och abonnemang så att jag slipper ha privat mobil. Gratis kaffe/frukt, osv. Alla dessa gratissaker motsvarar minst någon tusenlapp i månaden och om jag hade betalat själv och därmed skattat så skulle det motsvara det dubbla i lön innan skatt. Det går ju att argumentera för att det inte finns gratissaker, att allt som arbetsgivaren bjuder på tas ut från lägre lönenivå, men jag har inte sett någon korrelation mellan snåla arbetsgivare som inte bjuder på saker och istället har högre lönenivå.

Jag har ett par saker som jag har tänkt sälja på blocket snart, men jag väntar till lönen kommer då folk av någon anledning tenderar att ha en större köpvilja då.

I helgen har jag läst köp billigt sälj dyrt av Mattias Eriksson, en bra bok som tar upp värderingsmodeller för aktier. Den har många exempel och tar upp olika värderingsmodeller som jag kommer att börja kolla mer på.

3 kommentarer:

  1. Som du ska förmånsbeskattas för...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, vissa saker, men i princip allt går utanför det. Alltid någon kund med som räknas så att det räknas som representation, frukt, kaffe och mobil går utanför förmånsbeskattning osv.

      Radera