torsdag 27 december 2018

Spännande slutspurt på börsåret

Igår morse (amerikansk tid) passade jag på att köpa på mig lite aktier i AT&T och Johnson & Johnson. Bland annat för att jag har tänkt att börja ha runt tio procent av portföljen i utländska aktier, vilket är ett av mina mål att sikta på inför nästa år. Jag har tänkt skriva ihop uppdaterade investeringsregler för mig efter en årssammanfattning som kommer när detta börsår är slut.

På sikt är mitt mål att aldrig sälja av innehav för lätt, även om jag gjort det ett par gånger i år, i och med lite riskfyllda köp, som Starbreeze och Oscar Properties. Jag är i början av min investeringskarriär och det är bättre att göra misstag nu än senare, då mer pengar riskerar att gå förlorade.

Gårdagens båda köp är stabila bolag som lär fortsätta höja sina utdelningar då de har höjt i många år. AT&T har en direktavkastning på över 7 procent, är relativt billigt för tillfället och telekom behövs även i lågkonjunkturer. Samma gäller läkemedel, men lite lägre direktavkastning i det andra köpet.

Jag hade tänkt att släppa tankarna på dessa två köp, men eftersom börsen i USA senare under dagen rusade med över 5%, vilket är den största ökningen en enskild börsdag sedan finanskrisen så känns köpen ännu lite bättre. Börsen kan säkert fortsätta ner igen, men att börsen rusar väldigt starkt en enskild dag kan ändå bidra till lite optimism på marknaden.

Mina köp var inte för särskilt stora belopp, så det spelar lite roll för mitt totala sparande, men det känns ändå bra att spara ett par hundra kronor jämfört med om jag hade köpt senare under dagen. Bättre än att gå ut på mellandagsrean på stan och "spara" genom att konsumera som många brukar kalla det. De två sista börsdagarna i Sverige blir intressanta, där trots allt de mesta av mina investeringar ligger.

3 kommentarer:

 1. Tänkte först köpa lite men eftersom USA börsen återhämtade sig så blev det inte riktigt den rea som jag hade hoppas på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Index är ju ändå ner runt 15 procent sedan toppen, så det är ju ändå billigare att köpa nu än för några månader sedan.

   Radera
 2. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera