onsdag 2 januari 2019

Nytt år, nya mål!

Förra året kom jag igång med bloggandet och även om jag har investerat ett tag, så har det varit de tre senaste åren som jag kommit igång ordentligt på börsen. Sparande innan har mer har gått till kontantinsats och buffert.

Förra årets mål var minst hundra inlägg på bloggen, även om antalet inte är så viktigt, så uppnåddes det målet ganska fort och slutade på 168 inlägg. Jag var även på god väg till mitt mål att ha en tredjedels miljon på börsen, men på grund av fallet under hösten så uppnådde jag inte riktigt det.

I år får målet bli att sluta året med en halv miljon på börsen, det borde kunna gå att uppnå, men blir ändå lite utmanande. Antal inlägg sätter jag istället till max 140 som mål, så det inte blir för mycket blogghäng. Minimalism innebär att skära ner på saker.

Angående investeringsstrategi i år så är jag rätt nöjd med mina svenska bolag och har tänkt kolla lite mer på utländska innehav, för att sprida för valutarisk. Målet är att ha minst 15% i utländska innehav i slutet av året. Totalt sett är mitt mål utanför börsen, att ha 10% av mina tillgångar (börs + pengar) i räntor, som Lendify eller annat med relativt hög ränta.

Och på tal om ränta, så har jag börjat bli mer intresserad av att ha bolag med okej utdelning. Bolag som har haft många år av utdelningshöjningar har i många studier visat sig överavkasta börsen. Det gäller såklart att passa sig för att köpa bolag som delar ut större delen av sin vinst än vad som kan vara hållbart på sikt, men bolag som år efter år har höjt utdelningen brukar kunna vara stabila.

Förutom ovanstående vill jag öka min kontanta buffert, till runt 40.000 kr. Så totalt:
 • Av investerade tillgångar, 10% i räntor
 • Av de resterande 90 procenten, så minst 15% utländska innehav
 • Direktavkastning i snitt minst 3.5%
 • Totalt 500.000 kr på börsen plus i räntor vid årsskiftet
 • Max 140 blogginlägg
 • Totalt 40.000 kr i buffert. (Har för tillfället ungefär hälften av detta)

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Tycker du ha rimliga mål för 2019 och önskar dig lycka till! Följer givetvis!
  La till ditt inlägg på http://www.kanjagblirik.se/2019/01/mal-2019-sammanstallning-fran-olika-ekonomibloggar/ och lägger din blogg i blogglistan.

  God fortsättning!
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!
   Intressant blogglista, kul med sammanfattning av olika bloggars mål!

   Radera
 2. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, osäkra lån, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital mm! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera