lördag 2 juni 2018

Lev som du vill, inte som du tror att andra vill att du ska!


Både Sparo och Utdelningsseglaren skrev idag bra inlägg om att inte bry sig om vad andra tycker och att gå sin egen väg. Jag brukar sällan bry mig om vad andra tycker eller göra saker för att passa in, det finns ingen anledning att lägga tid och energi på sånt.

Många lägger mycket onödig energi på att göra saker bara för att uppfattas på ett visst sätt av andra. Annars skulle inte så många gå ut på restaurang i huvudsyfte att fota sin mat, eller gå på starbucks för att fota sin starbuckskopp. Av någon anledning är det mer accepterat att fota sin starbuckskopp än mcdonaldsmat, kanske för nyttighetstrenden, även om det är ungefär lika mycket socker i mcdonaldsmat som i de flesta starbuckskaffe.

Det är trevligt med sociala medier att dela åsikter och få kontakt med andra som har liknande intressen eller åsikter och att uppmuntra varandra, men många verkar bara använda dem för att försöka passa in och vara så lika som andra som möjligt. Visst, om någon mår bra av det så är det bara att göra, men baksidan är att många mår dåligt när de känner att de inte passar in och inte lägger upp bilder på samma konsumtion eller får till likadana selfies som andra. 

Det är kul att analysera hur personer beter sig i olika situationer och några bra tillfällen är att göra det på tunnelbanan eller på fester. På tunnelbanan slösar många tid på kassa mobilspel eller för att kolla igenom tusentals likadana selfies på instagram. På fester är det intressant att kolla på personer som sitter själva i ett hörn och ser ut att ha tråkigt och plötsligt tar upp mobilen och tar selfies och plötsligt ser jätteglada ut, för att alla andra på instagram ska tro att de har kul på festen de är på. Se till att ha kul på riktigt istället för att låtsas på sociala medier!

Här kommer en musikvideo som både är snygg och väldigt beskrivande angående sociala medier och konsumtion.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar