onsdag 6 juni 2018

Nu är alla små stjärnor

Influencers verkar ju vara en sak som kidsen idag tycker är coolt. Det är väl lite dagens svar på dokusåpor, fast att kändisarna själva driver sin framgång istället för att de är backade av något stort tvbolag eller rika föräldrar. Influencers brukar som jag förstått vara kända för att de berättar om sitt smink, spelar spel eller ger "spartips för idioter" som Sparo beskriver det.

Här skriver Sparabloggen idag om influencers. Här har även Sparo tidigare skrivit om influencers och om att deras innehåll sällan har särskilt mycket mening.

På thefreedictionary.com står en definition av influencers som: "A power affecting a person, thing, or course of events, especially one that operates without any direct or apparent effort." Without apparent effort känns träffande, alltså känd bara för att folk av någon anledning verkar tycka att det är intressant att följa kändisar. Skvallertidningar bygger också på samma fenomen och jag förstår inte grejen.

Influencers är ändå ett intressant fenomen och något ska man ju göra på sin fritid, vissa tycker att det är kul att följa influencers, andra läser årsredovisningar och ekonomibloggar. Jag vet vad som ger mest avkastning på sikt. 

Winnerbäcks låt, "Nu är alla små stjärnor" känns ännu mer träffande nu än -97 när den skrevs. På den tiden hade några enstaka datornördar en egen hemsida, men nuförtiden är det sjukt mycket mer spritt med onlinekändisar än på den tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar