söndag 8 april 2018

Pushnotifikationer

Pushnotifikationer är störande och jag tror att de verkligen är negativa för folks koncentrationsförmåga. Jag har pushnotifikationer på privat mejl och facebook messenger (bortsett från i grupper). På twitter, jobbmejl osv. har jag inte pushnotiser då de stör mer än de tillför. Många vänner har pushnotiser på alla appar och börjar ständigt kolla snapchat/instagram och all möjlig annan skit mitt i samtal när man umgås. Folk lär väl lära sig med tiden, det är ju ett relativt nytt fenomen.

Det är så lätt att bli avbruten i saker man gör när mobilen plingar till och man blir avbruten i det man gör och börjar med att kolla notifikationen. Det blir också lätt lätt att man börjar göra andra saker på mobilen när man väl har tagit upp den. Får ni mycket pushmeddelanden?

6 kommentarer:

 1. Håller antalet notifieringar på ett minimum. Har prio1 jobbmail, avanza utdelningar och messenger aktiverade, det är nog allt. Plingar några gånge ri veckan max.
  Håller med oerhört störande, speciellt om det plingar ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, utdelningar på avanza är ju trevligt att ha notiser på!

   Radera
 2. Verkligen. Forskning visar ju att vi aldrig kommer till skott med kvalitativt fokus på grund av detta otyg. Lyssnade på en intressant podcast om detta med bl a avhoppade FB-medarbetare som ondgjorde sig över att man gjort notisknapparna röda eftersom det får människor att reagera som om vore det en nödsituation. Jag har tagit bort alla mina utom meddelanden, asnajs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, notiser förstör verkligen fokus. Har du länk till den podcasten?

   Radera
 3. Tjena!
  Jag är kanske lite extrem, men jag har stängt av alla pushnotifikationer på min mobil. När jag själv vill går jag in och läser meddelanden eller sociala nätverk, inte när andra vill att jag ska göra det!
  Ringsignalen har jag på förutom när jag sover, så är det något viktigt kan man alltid nå mig. Jag anser att mobilen ska vara ett verktyg man kan använda sig av när man behöver den, inte att vi ska vara telefonens slavar.
  Dessutom tycker jag som du säger att det är väldigt oartigt att avbryta folk i alla möjliga situationer bara för att det plingar i mobilen.
  Sedan jag stängde av alla notiser går det mycket mindre dödtid till mobilen och man kan koncentrera sig på annat:)

  Mvh/ K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att ha alla notifikationer avslagna. Jag borde också ha det, men risken finns att jag inte vill missa meddelanden och därför kollar oftare än annars för att se att jag inte missat något som hänt.
   Mvh
   /M

   Radera