tisdag 3 april 2018

SPOT

SPOT är ju numera Spotifys ticker på börsen.

Jag har inte köpt än, men jag kan tänka mig att köpa några akter när skatteåterbäringen kommer senare i veckan, inte för något jättestort belopp men eftersom det är ett bolag jag verkligen gillar så vill jag nog ha aktier i dem.

Någon kommer ju att tjäna pengar på musikindustrin i framtiden och jag tycker att Spotify har den bästa tjänsten över många plattformar med bland annat Spotify connect, Apple brukar mest vara bra på sina egna plattformar och andra konkurrenter har jag inte någon större koll på. Nu när Spotify är börsnoterade kommer de förmodligen att få mer publicitet bara genom att vara på börsen vilket i sig nog kommer att kunna ge fler prenumeranter.

Kommer ni att köpa eller har ni redan köpt?

2 kommentarer:

 1. Med tanke på vad Spotify levererar borde de redan ha kunnat göra miljarder i vinst, men eftersom de inte gör det finns det bara två förklaringar. Musikindustrin kräver för mycket betalt eller Spotify har en ineffektiv organisation som kostar för mycket. Båda delar kan vara sanna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant, men det kostar att växa och de har ju satsat på fler och fler marknader för att bli så stora som möjligt. Men jag vill ändå ha några bolag som jag tror kan växa ordentligt och förhoppningsvis bli lönsamma. Jag tycker också att det är intressant hur lite information Spotify meddelar investerarna, antingen vet de verkligen vad de håller på med och vill hålla det hemligt för konkurrenter eller så bryr de sig bara inte. Jag hoppas att de har koll, Daniel Ek låter väldigt självsäker i de få intervjuer han har gjort.
   Musikindustrin kräver nog också för mycket betalt, men frågan är hur länge de kommer att kunna göra det. De kommer nog själva att bli mer beroende av streamingintäkter.

   Radera