söndag 29 april 2018

Samlarsjuka

Jag tycker att compulsive hoarding och dess motsats compulsive decluttering är intressanta fenomen. Det första kallas samlarsjuka på svenska och det andra har jag inte hittat någon svensk benämning på. Det är verkligen intressant hur extrema människor kan bli åt ena eller andra hållet.

Samlarsjuka har jag ju absolut inte, jag är närmre dess motsats även om jag inte vill ha helt tomt omkring mig, möbler är trevligt och lite blommor och annat för att ha ett trivsamt hem.

Jag får panik när jag söker på bilder på compulsive hoarding. Det enda jag samlar på är pengar/aktier, men det fyller man ju inte upp ett hem med om man inte har kontanter eller aktiebrev. Och jag vill inte ha pengar bara för pengarnas skull, utan för att bygga upp en säkerhet och inte bli för beroende av att ha en arbetsgivare.

Hur mycket samlarpersoner är ni?

Såhär kommer jag aldrig att bo

3 kommentarer:

 1. Det är ju så oerhört skönt och avstressande att ha få saker att ta hand om! En vältrimmad egendom helt enkelt =)

  Hälsningar,
  mrFIRE svenskafire.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha javisst, att få vara ”far i huset” som en vän raljant kallar sin pryltokige man (vars högsta dröm är en oljegrop i garaget). Det kanske är mittlivskris men jag har blivit så oerhört ointresserad av att kurera prylar på sistone. Håller med MS om att det enda vettiga att spara på är deg, går dessutom att konvertera till prylar omgående 24/7 om man så önskar. Finns många som står till tjänst där.

   Radera
  2. Det är kul att fler än jag tänker så, de flesta av mina vänner samlar på sig rätt mycket.

   Radera