onsdag 27 juni 2018

Spenderande på lunchraster

Idag var jag ute och åt lunch med kollegorna och kollade hur mycket de spenderade. Vissa köpte lunch plus läsk då det inte ingick för 120 kr, och efter lunchen gick de på en kafékedja och köpte varsin kaffe för 50 kr, trots att vi har relativt bra kaffe gratis på jobbet.

170 spänn spenderat på en lunchrast, och detta var inte ett undantagsfall för dem. Själv tyckte jag att jag lyxade till det som åt lunch ute, men för vissa är det helt normalt att varje dag spendera dubbelt så mycket varje lunchrast.

För övrigt verkar juni bli min billigaste månad hittills i år. Under 9000 kr verkar det sluta på trots att jag varit på krogen en del och köpt både löpskor samt shoppat lite kläder på sommarrean. En anledning är att jag köpte mitt senaste månadskort på SL i maj och ska bort ett par dagar på semester så jag klarar mig någon vecka utan månadskort och nästa kort blir inköpt i juli.

Jag håller också på att sammanställa första halvårets investeringar, så det blir nog ett inlägg om det inom några dagar.

2 kommentarer:

 1. Snygg månadskostnad juni, grattis!

  Tänkte på detta med lunch när vi var i Italien förra veckan. Av förklarliga skäl åt vi ute lunch+ middag och på bara ett par dar blev detta standard. Helt underbar mat visserligen, men visar hur snabbt en lyx blir status quo. Både deppigt och hoppingivande (lunchade precis på gårdagensrester och var helnöjd med det).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, amorteringar och så tillkommer dock, men det är ju sparande.
   Det är ju lite svårare att inte äta ute när man är på resa, och på semester är det ju nice att njuta. Dock är enklare mat på gatan väldigt billigt i många länder till skillnad från här där standardpriset för den billigaste snabbmaten lätt är över 60 spänn.

   Radera