lördag 1 september 2018

Nyckeltal

Ännu en ny månad och jag klarade mig på strax över 10.000 kr förra månaden. Lite försäljningar av saker på blocket och tradera gjorde att jag kunde spara 20.000 kr, så en helt okej månad.

Jag tycker att det har skrivits lite mer i tidningarna senaste tiden om att olika "experter" tror att det snart kommer en krasch. Med argument som att det var länge sen sist osv.

Det enda vi kan vara säkra på med börsen är att det inte går att veta hur den kommer att gå, förutom att den på lång sikt kommer att vara högre värderad än idag. Jag behöver inte pengarna som jag investerar och därför kan jag vara bekväm med att ha i princip alla mina pengar på börsen.

Senaste tiden har jag börjat snöa in mig lite mer på alla nyckeltal för att det är lättare att läsa rapporter om vilka strategier som historiskt har funkat om man har full koll på nyckeltalen, så jag försöker få bättre koll helt enkelt. Dock har jag lagt mycket mindre tid och tankar än vanligt på börsen och låter portföljerna rulla på av sig själva.

5 kommentarer:

 1. Instämmer till fullo i din analys minimalisten. Vi långsiktiga har tiden på vår sida. Börsen går två steg upp och ett ned.

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och att försöka gå in och ur vid rätt tillfällen har ju visat sig att inte vara en så bra strategi :)

   Radera
 2. Så är det. Grymt spar på 120k förresten! :)

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Dock är 4k amortering, jag är hursom nöjd med månadens spar.

   Radera