lördag 13 oktober 2018

Framgång

Det finns få områden där det förekommer så mycket floskler som när folk pratar om framgång. Jag kan inte förstå hur folk kan bry sig om titlar och hierarkier, men såklart vill man ha en bra lön för det jobb man utför. Folk som försöker uppnå en viss karriär för att det ger status att ha det på pappret än att de vill nå dit för att de tycker att det de gör är kul.

Detta lär absolut vara en orsak till att många blir utbrända, om man gör något som man inte ens själv tycker är kul bara för att man tror att det förväntas så är det inte konstigt om man tröttnar efter ett tag.

Många på ekonomibloggar vill uppnå ekonomisk frihet för att de har tänkt över vad de vill och det blir lättare att nå dit om man faktiskt har reflekterat över det och inte hittat något de tycker är tillräckligt intressant att jobba med och därför vill sluta jobba helt.

Och börsrelaterat så är det inte många som har haft framgång på börsen denna vecka, men det är bara att se det som ett köpläge, eller bara strunta i att tänka på börsen ett tag och göra något roligare.

4 kommentarer:

 1. Om börsen stiger eller om den faller på kort sikt, det är något man definitivt inte kan kontrollera själv. Därför skulle jag vilja säga att det är direkt skadligt att hänga upp sig på den saken. Däremot kan man kontrollera sin strategi, och det bör man fokusera på. Vad är det för bolag man köper och varför, hur mår ens bolag? Har något förändrats där extremt, sista veckan? Troligen inte. Men annars får man göra något åt saken, annars inte.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det viktiga är att ha pengar man inte behöver på börsen istället för på sparkonto. Och att inte placera helt fel med för låg riskspridning.

   Radera
 2. Nedgångar kommer alltid, frågan hur stora och hur tackla dom. Säljer i panik, köper eller sitter stilla. Det beror nog på bakgrund/erfarenhet kring börsen och horisont. Skrev idag på bloggen om några nedgångar jag varit med om och hur ändra mitt sätt att agera

  SvaraRadera