lördag 3 november 2018

Testa nya saker!

När vi har mer valmöjligheter än någonsin så väljer vi alltför lite själva. Stora företag trycker på oss serier för att vi är för lata för att ens välja film själva. Reklambranschen trycker på oss massor av information vad vi "borde" köpa.

Kafékedjorna sprider ut sig för att folk inte orkar välja kaféer själva och för att det kan kännas tryggt att veta vad man får. Trots att vi har tillgång till råvaror från världens alla kök så är nästan alla nya restauranger hamburgerställen för att det är det mest säkra att öppna.

Arbetsgivarna får folk att jobba mer trots att arbetet utförs mer effektivt tack vare ny teknik och kunskapsspridning internationellt.

Inte många kommer att ligga på dödsbädden och ångra att de inte såg fler serier eller testade fler hamburgerställen eller jobbade mer. Att testa nya saker är roligare i längden även om det för tillfället kan vara mer ansträngande för hjärnan än att göra samma som vanligt. Gå en annan väg till/från jobbet, res till nya platser (även inom din egen stad), läs andra typer av böcker än du brukar, nytt är kul, inte farligt.

2 kommentarer:

  1. Hej håller med dig.
    Själv har jag så nära till jobbet att jag börjar tröttna på min korta promenad. Skulle vilja har mer action i livet. Svårt att spara o spara. Detta året vill jag resa iväg till ett varmt land.

    Hälsningar Tandläkaren / swedendivin.se

    SvaraRadera
  2. Det går att ha råd med båda om man planerar sin ekonomi. Det finns ju många varma länder som är väldigt billiga att vara i, och om man är lite flexibel med resedatum så går det ofta att få tag på billiga flygbiljetter också!

    SvaraRadera