lördag 4 augusti 2018

Att investera som extrajobb

Många tycker att privatekonomi och investeringar är tråkigt. Som tur är för mig så tycker jag inte det och ser det som en hobby. Och även om man tycker att det är tråkigt så kan man ju se det som ett extrajobb, det borde ändå för de flesta vara roligare än de flesta extrajobb och dessutom ge mer pengar på sikt än många extrajobb.

Att se pengar växa och att bli lite gladare varje gång man ser företag som man är investerad i är värt den tid det tar. Att få pengar för det är bara en bonus.

Jag försöker inspirera folk runt mig till att ta tag i sitt sparande, men vissa är lite väl negativa. Det är ju mest synd för dem, men det är bara att kämpa på. Det är frustrerande att se folk totalt strunta i sin ekonomi, de har ingen rätt att klaga på sin pension även om det är långt dit.

6 kommentarer:

 1. Ja det är inte lätt att inspirera alla. Tycker om man visar pengamaskinen så blir folk antingen Jonas Sjöstedt eller inspirerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att lägga fram det på rätt sätt för att det inte ska sticka i ögonen på många.

   Radera
 2. Problemet för svensk ekonomi är att den är konsumtionsdriven. Dvs staten vill absolut inte se gemene man spara 40% av sin disponibla inkomst. Allra helst så ska svensken låna lite också och handla på kredit.

  Jag har alltid sagt till mina vänner och bekanta att tänka på pensionen. Att inte ta staten för givet. Någonstans så har vi lärt oss att vi staten alltid kommer ta hand om oss. Bara vi gör rätt för oss, men faktum är att våra pensionärer är de nästfattigaste enligt EU-snittet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med många kommentarer från dig!

   Ja, alla ekonomier är ju i någon mån konsumtionsdrivna, men att stater inte uppmuntrar sparande är aldrig bra. Sverige är ju ett dyrt land att bo i och det är inte så kul på sikt om en större del av befolkningen flyttar utomlands vid pension för att det är så mycket billigare att leva i de flesta andra länder och pensionen ger mer där.

   Å andra sidan kostar äldrevård mycket i många andra EU-länder och familjerna måste hjälpa till mycket mer. Det är iaf långt kvar innan jag blir gammal, jag hoppas verkligen att jag kan klara mig själv så länge som möjligt. Ekonomiskt kommer det inte att vara några problem för mig hursom, men det är ju tråkigt att till exempel en sjuksköterska som har jobbat hela sitt liv knappt får mer i pension än någon som inte har jobbat alls.

   Radera
 3. Håller med dig. Att investera är superkul! Och att skriva om investeringarna är ännu roligare så att vara ekonomibloggare är dubbelt roligt :).

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och att läsa andra ekonomibloggar är ju också kul, så då blir det trippelt roligt :)

   Radera