torsdag 2 augusti 2018

Bort med Twitterappen

Idag tog jag bort Twitterappen från mobilen och har alltså inte längre några sociala medieappar i mobilen vilket är skönt. Jag märkte att jag kollade den för ofta och slösade tid i onödan. Det är skrämmande hur sociala medier suger in oss för att spendera så mycket tid som möjligt i apparna bara för att företagen vill få oss exponerade för annonser under så lång tid som möjligt då det är detta deras affärsmodell bygger på.

Jag kommer fortfarande att följa Twitter på datorn, men jag vill ha så få distraherande appar som möjligt i mobilen då det bara bygger upp dåliga vanor att gå igenom flödena av ren reflex.

Så den enda distraherande appen jag har kvar nu är Avanza,  vilken jag "bara" in på någon gång om dagen så den får vara kvar ett tag till.

Innan jag skaffade Twitter använde jag Anki mer, vilken är en app för att plugga saker, i mitt fall glosor. Så jag kanske kommer att använda den mer nu igen, eller inte.

Ingen kommer att ligga på dödsbädden och tänka att de borde använt sociala medier mer, men att tänka tillbaka på vad ett nytt språk har gett i möten med andra människor osv. får jag personligen ut mycket mer av än att kolla Twitter för ofta.
Min tid får hellre gå till saker som ger något i längden än på sociala medier. Och att bara sitta och kolla ut i luften, betrakta människor eller lyssna på poddar gör jag hellre på tunnelbanan än att okynneskolla sociala medier eller spela meningslösa mobilspel. Bra spel spelar jag gärna, alltså spel som inte bara går ut på att användaren ska sugas in i appen så länge som möjligt, men tyvärr är bra spel för mobiler försvinnande få.

2 kommentarer:

  1. Hade själv twitter för några år sen, mest för att följa några skådisar som var ganska kul och som var väldigt aktiva. Kom snabbt på att det tog alldeles för mycket tid att orka läsa allt som skrevs, då följde jag ändå bara ca 10 personer. Tog bort och har inte saknat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att det är rätt kul att hänga lite på finanstwitter, men det är lätt att det tar för mycket tid. Det kommer iaf att bli mindre nu när jag inte har appen.

      Radera