torsdag 23 augusti 2018

Lathet

Jag vet flera personer i min närhet som har många onödiga utgifter för att de inte orkar bry sig. Till exempel privat mobil trots att de har en jobbmobil som de får använda privat.

Förutom att det är jobbigt att hålla en extra mobil laddad så är det en totalt onödig utgift. Vissa har även prenumerationer på fler streamingtjänster än de hinner kolla på. Det är svårt att förstå hur man kan vara så ointressead av sin ekonomi.

Om man beter sig så hela livet så har man ingen rätt att klaga när man senare sitter och tycker att man har för lite pengar som pensionär.

Imorgon kommer lönen och ikväll är det uppesittarkväll som jag kommer att missa eftersom jag har andra planer, ni som kollar, ha så kul!

4 kommentarer:

 1. Instämmer. Tiden det tar att gå igenom sina tjänster, abonnemang och onödiga utgifter är minimal i jämförelse till den tid det tar att tjäna pengarna för att betala dem. Dessutom finns det så många bra tjänster som fixar jämförelserna åt en...

  iblandgormanratt.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, med internet är ju all info bara några klick bort. Och om man tycker att det är svårt så kan man alltid fråga en vän om hjälp.

   Radera
 2. Ah äntligen någon som tar upp den grejen. Dubbla mobiler - WTF? Har aldrig fattat grejen. När man frågar folk om det så säger de unisont som om de blivit programmerade: "Jag vill kunna lämna jobbet på jobbet." Fast i regel tar de ändå med sig jobbtelefonerna hem och är precis lika åtkomliga som jag (som fram tills helt nyligen aldrig haft annat än jobbtelefoner). Fattar inte!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, alla dubbla utgifter är oförståeliga, folk som betalar för fler streamingtjänster än de har tid att titta på osv.

   Radera