tisdag 10 juli 2018

Extrainkomster

För tillfället håller jag på att kolla fler sätt att få extrainkomster vid sidan av min fasta inkomst från jobbet. Inte för att jag tycker att jag får in för lite, utan mer att det vore kul att få in lite mer pengar på fritidsintressen.

Eftersom jag kan programmera så funderar jag på att göra lite appar för saker jag själv behöver och som fyller behov som jag tycker saknas på google play och app store. Det är kul att programmera det man vill och lära sig nya programmeringsspråk genom att göra appar man ändå själv vill ha. Jag är med i min bostadsrättsförening så det är också en liten inkomstkälla och där lär jag mig mer om att sköta en förening och läsa budgetar.

Aktieutdelningar kan ses som en extrainkomst, men då de går till att återinvestera så är de mer som att mitt totala kapital bara ökar. Mitt aktieintresse får mig att lära mig mer om olika företag, näringslivet i allmänhet och hålla mig uppdaterad på olika samhällsaspekter.

Har ni tips på fler extrainkomster?

8 kommentarer:

 1. Tycker det är svårt att få tid och disciplin att göra något bra hobbyprojekt. Ofta börjar det bra men spårar snabbt ur. Har man något riktigt bra på G kanske man ska ta tjänstledigt och göra en riktigt bra app som man sen kränger i appaffären för 20 spänn? Då borde det i alla fall vara enklare att hålla fokus. Kan tipsa om Cotlin om du sitter och pillar med Android.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört talas om Cotlin, men inte kollat på det själv, jag får kolla in det! Om man lyckas sälja i stor upplaga så blir det pengar, jag tycker att många appar inte får den energi de behöver från utvecklarna, så jag tror att det går att tjäna pengar om man verkligen lägger ner tid och kärlek i appen.

   Radera
 2. Du kan ju annars försöka minska dina utgifter istället för extra inkomster? Odla egen mat/laga kläder/starta bioodling/dylikt om du inte redan sysslar med allt sådant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att jag gör av med väldigt lite pengar på mat och kläder så är det inte mycket mer som går att spara in på. Mat bortsett från restaurang går på runt 500/månad tack vare att jag drygar ut rätt mycket med billig utfyllnad som potatis och ris. Kläder köper jag oftast på rea eller utomlands och där går runt 500 till per månad.

   Radera
 3. Eller så gör du helt enkelt mera av det du redan är bra på. Finns det andra arbetsgivare som kan tänkas anställa dig på timbasis, t.ex helger eller kvällar så är det nog enklare än att hitta någon ny lönsam hobby eller skaffa nya skills, även om detta också kan vara lönande i ett längre perspektiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag skulle kunna tjäna mer som konsult. Men jag trivs väldigt bra på jobbet och får lära mig mycket inom områden jag vill blir riktigt bra på. Sammanhållningen och produkterna jag är intresserad av, så att byta jobb känns inte aktuellt för tillfället. På längre sikt vill jag kanske bli egen konsult och kunna välja uppdrag helt själv, men för tillfället kan jag inte vara mer nöjd än jag är.

   Radera
 4. Hade jag varit programmerare hade jag DEFINNITIVT satsat på att lära mig mer och träna på att göra appar. Där finns det en hel del roliga affärsmöjligheter. Själv har vi en extrainkomst via bloggen; vi utövar vår hobby och samtidigt lär vi oss något, gör bra (oftast) investeringar samtidigt som vi tjänar lite pengar. :)

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, framförallt vore det trevligt att göra appar som jag tycker att jag saknar, men det vore bra att kunna tjäna pengar på dem också.

   Radera