söndag 22 juli 2018

Tillfälligt köpstopp

För tillfället har jag infört ett köpstopp på mat för att se hur länge skafferiet räcker. Jag lagar lite grytor där jag slänger i vad jag har och det blir mer intressanta maträtter när jag får ta vad jag har hemma.

Jag kan eventuellt göra undantag för fil och eventuellt någon annan färskvara, men jag tror att jag kan klara mig någon månad utan att handla. Jag kanske kommer fram till några nya spännande maträtter på köpet.

Det kommer eventuellt bli lite brist på grönsaker på slutet, men jag har en del burkmajs. I övrigt har jag lite broccoli och spenat i frysen.

Kött köper jag aldrig eftersom jag inte gillar industrin, med djur som blir packade på väldigt liten yta och fullpumpade med antibiotika samt att det är dåligt för miljön, men jag har en del bönor, torr vegfärs och diverse som borde räcka ett tag som proteinkällor.

Jag är verkligen inte prepper, men ur prepperperspektiv kommer jag att få reda på hur länge ett fullt skafferi räcker.

2 kommentarer:

  1. Intressant att se hur det går. Man tager vad man haver enligt Kajsa Warg är en bra princip. Risken är att man får koka soppa på en spik i slutändan, kanske är gott.Gamla uttryck som knappast är gällande idag när man kan handla i stort sett dygnet runt och allting finns i överflöd. Försöker minska i min kyl och frys, så att inget är där för länge, ibland kan det bli riktigt bra smakkombinationer eller att man upptäcker att den där ingrediensen gick det ju lika bra utan./ ME

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kommer iaf minska mina kostnader kommande månaden även om det slår tillbaka sen. Jag tänkte mest göra det för att inte saker i skafferiet ska bli för gamla och för att se vilka rätter det blir.

      Radera